Contact    
Linkpartners   
Huisregels   

Programma

 

Zondag 12 november

 

MICHELINE VAN HAUTEM

"A LA CARTE"

 

Gerelateerde afbeelding

 

Micheline Van Hautem, Vlaamse deerne, trok 15 jaar geleden de wijde wereld in gewapend met haar stem, gitaar en laptop. Haar eerste stop was New York, een smeltkroes van inspirerende culturen. Om zich te onderscheiden tussen al het goeds en groots in de stad, zong ze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Dit leidde tot uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan.

 

De muziek van Brel voerde haar van Edinburgh -alwaar ze de prestigieuze Herald Angel Award mocht ontvangen- tot Australië waar ze volle zalen trok. Maar ook terug in Europa werd ze warm onthaald met als kers op de taart een uitverkocht Amsterdams Concertgebouw.

 

Het reizen inspireerde Micheline om eigen songmateriaal te schrijven. Chocolat, de titel van haar eerste CD, is een uitgelezen selectie songs opgenomen met medewerking van The Alessi Brothers, Erik de Jong (Spinvis), Tim Finn (Crowded House) en Mathilde Santing!

Deze middag treedt zij op met Erwin van Ligten, gitarist en sparring partner van Micheline
en zullen zij een reis maken door Micheline's uitgebreide repetoire
Na de pauze kan het publiek zelf kiezen welke nummers er gespeeld gaan worden!

 

Datum: zondag 12 november
Aanvang: 15.00
Kerk  open: 14.30
Entree: € 15

 

 

16 december 2017 - Ruben Hein & The Rubettes


De derde grote Kerstshow Aartswoud, maar dan anders!


aanvang: 20:30 uur  entree: €20,00
 

Pianist/zanger Ruben Hein is een alleskunner. Tenminste, dat vinden collega's van deze man die we nog steeds een 'rising young star' mogen noemen. Hij is aan het conservatorium van Amsterdam opgeleid in de hoofdrichting 'jazzpiano' (diploma in 2008) maar ziet zichzelf zeker ook als zanger. Tijdens een job op een cruiseboot ontdekte hij die vaardigheid: "Ik kon daar spelen, maar dan moest ik ook zingen. Heb ik gewoon gedaan." Tijdens zijn studie was Ruben Hein al flink aan het werk, onder meer bij de band van komiek Hans Teeuwen en bij het Nederlandse hiphop-duo Pete Philly & Perquisite. In 2010 verscheen zijn eerste cd 'Loose Fit' uit op het fameuze Blue Note label. 
Binnenkort is Ruben in de Ziggodome te bewonderen bij Symphonica in Rosso als gast van Simply Red. 
In 2014 was Ruben als eens keer in Aartswoud, toen met zijn voltallige band. Deze keer komt hij solo, maar met versterking van The Rubettes!

Ruben Hein - piano & zang

The Rubettes: 
Renske Taminiau - zang
Linda Bloemhard - zang
Francien van Tuinen - zang

 

Zondag 14 januari

 

Nieuwjaarsconcert Niedorps Fanfare
Swingend het nieuwe jaar in!

 

 Aanvang: 15.00u   Entree: € 5,-

 

Zaterdag 20 januari

 

De lokale heleden van SHEPHERD PIE! 

Shepherds Pie geeft een daverend concert waarvan de opbrengst geheel ten goede

komt voor de Stichting kerk Aartswoud. Zij hebben dit aangeboden tijdens de kerkveiling

op 4 november j.l. 

Kom genieten van de onvervalste rockmuziek van 5 vrienden uit Hoogwoud! 

 

Aanvang: 19.30u

Entree: € 6,-

 

 

Zaterdag 3 februari

 

 

           Het legendarische driemansduo SKOTWAL

 

                                                 Aanvang 20.30u  Entree € 12,50

 

 

                              De beste Americana, vertaald in het West-Fries

Met de Amerikaanse country als voorbeeld zingen de gebroeders Theo en Wigert Dronkert liedjes in het West-Fries. Sinds de toetreding van Theo de Jong is Skotwal een driemansduo. De drie leden van Skotwal durven hun muziek zonder opsmuk uit te voeren, maar ze kunnen ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen met diverse instrumenten.

 

Van bekende en minder bekende nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, Rolling Stones en Bob Dylan maakt Skotwal vertalingen in de taal van hun eigen streek. Uiteraard komt in hun teksten de nodige humor aan bod, maar ook de serieuze zaken gaat Skotwal niet uit de weg.

De eerste cd werd 1 november 2012 gepresenteerd. Grote namen als Tineke Schoemaker (Barrelhouse)en Eelco Gelling (Cuby & the Blizzards) werkten spontaan mee aan het project.

Een authentieke Westfries genoot zichtbaar en hoorbaar van een optreden en zei na afloop: “Dat Skotwal is nag geniesen onsoortig.”

Uit de mond van een echte Westfries misschien wel het ultieme compliment, want net als de klassieke cowboy is de echte West-Fries een man van weinig woorden, zorgvuldig gekozen voor de goede verstaander.

Een avond Skotwal betekent herkenning, ontroering, nostalgie, plezier en vooral heel veel goudeerlijke mooie muziek.

 

 

 

 

10 februari 2018 - Trio Fraanje Reijseger Sylla


De volmaakte samensmelting van jazz, Afrikaanse liederen en klassieke muziek.


aanvang: 20:30 uur  entree: €20,00
 

De composities van trio Reijseger Fraanje Sylla laten zich het best omschrijven als de volmaakte samensmelting van jazz, Afrikaanse liederen en klassieke muziek. Cellist Ernst Reijseger, pianist Harmen Fraanje en de Senegalese zanger/percussionist Mola Sylla weten op het podium als geen ander een eigen taal te creëren, die misschien niet iedereen direct begrijpt, maar wel overduidelijk gevoeld kan worden. Het trio, dat twee albums uitbracht en muziek schreef voor meerdere films van de befaamde Duitse cineast Werner Herzog, maakt heftige, wonderschone muziek die tegelijk weemoedig is en leunt op het schitterende stemgeluid van hun Afrikaanse vocalist. Het uitbundige, improviserende pianospel van Fraanje, die in het verleden in jazzgroepen met Jesse van Ruller en Eric Vloeimans speelde, en de fijnzinnige melodieën van Reijseger zorgen voor een eclectisch, soms spiritueel muzikaal geheel, waarbij niets is wat het lijkt. Zoals dat hoort bij progressieve, creatieve acts van dit formaat. 

Klik hier om het Trio Reijseger Fraanje Sylla te bekijken en te beluisteren. 

Mola Sylla - vocals, xalam, mbira
Ernst Reijseger - cello 
Harmen Fraanje - piano

 

 14 april 2018 
- Matthijs van Nieuwkerk, Wilfried de Jong, Maarten Hogenhuis, Thomas Rolff & Joost Patocka 


Na het interview met de koning is het tijd voor een interview met de koning van de takshows

aanvang: 20:30 uur  entree: €22,50

 

Wat er nu precies gaat gebeuren op deze avond is nog niet helemaal bekend. Wel is bekend dat Wilfried de Jong Matthijs van Nieuwkerk zal interviewen over zijn grote liefde, jazz en alles wat daar mee te maken heeft. Er wordt gesproken van de 'Petje op, Petje af Jazz Quiz' mét bijbehorende prijzen, maar wat die zijn is ook nog niet bekend en welke stukken Maarten Hogenhuis, Thomas Rolff en Joost Patocka zullen gaan spelen zal ook pas op de avond zelf bekend worden. 
Kortom, een echte JAZZ avond!!

Maarten Hogenhuis - altsaxofoon
Thomas Rolff - contrabas
Joost Patocka - drums

 

 

 
 
 

Copyright 2012 - 2017 Stichting Kerk Aartswoud
website design by Fuzz-e | programming by Owl-ict